Пропускане към основното съдържание

Ефективността на морските кафяви водорасли при облъчване с радиоактивни изотопи


На фона на случващото се реших, че ще Ви разкажа една интересна история свързана с радиоактивността. И не, няма да Ви разкажа за пионера в сферата на радиологията и първи носител на две Нобелови награди Мария Кюри. Историята открих много случайно в социалната мрежа на стената на една приятелка и ме вдъхнови. Тя е за ефективността на морските кафяви водорасли при облъчване с радиоактивни изотопи или как е открита базовата формула при производството на продуктите на Vertera геловете.

През 1971 г. Студената война между източноевропейските страни и Западния свят била в пълен ход. По новините предавали най-вече за трудовите и спортни успехи в социалистическите (тогава) страни. Научните открития, особено тези със стратегическо значение се пазеха в тайна.

По това време в Ленинградския научно-изследователски институт за радиационна хигиена ставало нещо на пръв поглед традиционно: защита на кандидат – дисертация. Тя обаче е на тема: „Ефективността на профилактичните средства при едновременното постъпване в организма на цезий – 120 и стронций – 90“. Това са едни от най-опасните химични елементи!

Това изследване в последствие ще се окаже предопределящо за десетилетие и половина напред, а ползите му продължават до ден днешен.

Младият тогава 30-годишен лекар Виталий Корзун представя твърдението, че най-доброто от всички природни средства за профилактика при заболявания, предизвикани от радиоактивни изотопи, са морските кафяви водорасли. Те са отличен сорбент, т.е. имат способността да свързват и извеждат от организма стронция и цезия.

Но това твърдение следвало да бъде потвърдено с множество експерименти, дори и с хора. Проектът предполагал да се включат десетина доброволци, които първоначално трябвало да приемат доза стронций и цезий, а след това – продуктът, разработен от Корзун, който обещавал да изведе от организма всяка частица тежък метал. Сред групата доброволци бил и самият дисертант.

Точно преди определения предварително ден за „самооблъчване“, нервите на един от доброволците на издържали. Това се отразило и на останалите. Експериментът можел да бъде провален. Тогава, самият Виталий Корзун, пред очите на всички присъстващи и колебаещи се, приел двойна доза радионуклеиди, като казал: „Първата – за себе си, а втората – за онзи приятел.“

Втората доза била смъртоносна. Приетото от дисертанта количество тежки метали превишавало онова, засечено по-късно в организмите на преживелите Чернобил, от 70 до 100 пъти.

Експериментът преминал успешно!

Приемът на продукта от кафяви морски водорасли помогнал на „облъчените” доброволци да изчистят организма си.

Това бил триумфът на учения! Той доказал, че алгиновата киселина и нейните соли, извлечени от кафявите морски водорасли, имат не само противовъзпалителни свойства, но също така ефективно извеждат радиоактивните елементи от човешкия организъм, заедно с тежките метали и токсините.

По време на защитата залата приветствала с аплодисменти подвига на младия украинския учен Виталий Наумович Корзун, днес Професор, Доктор на медицинските науки!

По-късно този продукт бил прилаган по време на Чернобилската авария. И до ден-днешен никой не може да посочи с точност колко на брой са били спасените деца в клиниката на Научния център по радиационна медицина АМН след срива в Чернобил (15 години след откритието на Корзун). Учените тогава бързали да спасяват човешки животи, нямали време за статистика. Децата и възрастните били спасени именно благодарение на продукта, разработен от Виталий Корзун. Този продукт е базова формула при производството на Vertera геловете, достигащи до нас днес!

Сега все повече и повече хора превъзмогват своите болки чрез Vertera Laminaria Gel, Vertera Forte, Arthroplast или другите продукти на компанията.

Тук нека направим едно уточнение: Vertera геловете не са лекарство! Те са органична жива храна, която помага за изчистването и детоксикацията на нашите клетки и за зареждането им с необходимите минерали, витамини и аминокиселини. Организмът се възстановява, възвръщат се имунитетът и силите му и той сам се лекува или подпомага успешното лечение при по-тежки случаи!

Фирма Vertera предлага и партньорска програма за тези, които се стремят да бъдат полезни на останалите хора и да получават достойни доходи. Ако искате и Вие да се присъедините към тази програма и да станете част от екипа ми можете да го направите през този линк.

Снимка: Vertera

Каролина
хх

Коментари

Популярни публикации от този блог

7 признака за йоден дефицит в организма

Почти е невъзможно да диагностицирате йоден дефицит сами. За да се установи, че имаме такъв проблем е необходимо да се посети ендокринолог и да се направят съответните изследвани по преценка на специалиста. Въпреки това има косвени признаци, които могат да сигнализират, че организмът ни не получава достатъчно органичен йод и се нуждае от помощ. Ето и седем признака, на които трябва да се обърне внимание: Хронична умора; Ниска физическа и умствена активност; Бърза умора и сънливост; Раздразнителност; Нарушаване на менструалния цикъл при жените, еректилна дисфункция при мъжете; Лошо настроение и депресия; Често боледуване. Ако забележите някои от изброените симптоми, това може да означава недостиг на йод в организма Ви.  Правилната диета и продуктите на Vertera ще помогнат за възстановяване на нивата на йод. Vertera Gel е клетъчен гел от морски водорасли ламинария, който подпомага процесите на прочистване и насищане на организма на клетъчно ниво. За възрастни е препоръчително да се прие

Autumn In Rose Ash

           Dress / Рокля: H&M Eyewear / Очила: Furla by Joy Optics Jewelry / Бижута:   Goto Jewellery and Diamond; Pandora earrings and ring in gold Shoes / Обувки: Deichmann Carolina xx