Пропускане към основното съдържание

7 признака за йоден дефицит в организма

Почти е невъзможно да диагностицирате йоден дефицит сами. За да се установи, че имаме такъв проблем е необходимо да се посети ендокринолог и да се направят съответните изследвани по преценка на специалиста. Въпреки това има косвени признаци, които могат да сигнализират, че организмът ни не получава достатъчно органичен йод и се нуждае от помощ. Ето и седем признака, на които трябва да се обърне внимание:
  • Хронична умора;
  • Ниска физическа и умствена активност;
  • Бърза умора и сънливост;
  • Раздразнителност;
  • Нарушаване на менструалния цикъл при жените, еректилна дисфункция при мъжете;
  • Лошо настроение и депресия;
  • Често боледуване.
Ако забележите някои от изброените симптоми, това може да означава недостиг на йод в организма Ви. 

Правилната диета и продуктите на Vertera ще помогнат за възстановяване на нивата на йод. Vertera Gel е клетъчен гел от морски водорасли ламинария, който подпомага процесите на прочистване и насищане на организма на клетъчно ниво.

За възрастни е препоръчително да се приемат 2 равни супени лъжици (40 g) от продукта 2 пъти на ден 30 минути преди хранене. Препоръчва се да се смесва със сок с вкус по желание. 

Фирма Vertera предлага и партньорска програма за тези, които се стремят да бъдат полезни на останалите хора и да получават достойни доходи. Ако искате и вие да се присъедините към тази програма и да станете част от екипа ми или просто, за да поръчате можете да го направите през този линк.

Не се колебайте да се свържете с мен, ако имате въпроси!

Снимка: Vertera

Каролина
хх

Коментари

Популярни публикации от този блог

Autumn In Rose Ash

           Dress / Рокля: H&M Eyewear / Очила: Furla by Joy Optics Jewelry / Бижута:   Goto Jewellery and Diamond; Pandora earrings and ring in gold Shoes / Обувки: Deichmann Carolina xx

Ефективността на морските кафяви водорасли при облъчване с радиоактивни изотопи

На фона на случващото се реших, че ще Ви разкажа една интересна история свързана с радиоактивността. И не, няма да Ви разкажа за пионера в сферата на радиологията и първи носител на две Нобелови награди Мария Кюри. Историята открих много случайно в социалната мрежа на стената на една приятелка и ме вдъхнови. Тя е за ефективността на морските кафяви водорасли при облъчване с радиоактивни изотопи или как е открита базовата формула при производството на продуктите на Vertera геловете. През 1971 г. Студената война между източноевропейските страни и Западния свят била в пълен ход. По новините предавали най-вече за трудовите и спортни успехи в социалистическите (тогава) страни. Научните открития, особено тези със стратегическо значение се пазеха в тайна. По това време в Ленинградския научно-изследователски институт за радиационна хигиена ставало нещо на пръв поглед традиционно: защита на кандидат – дисертация. Тя обаче е на тема: „Ефективността на профилактичните средства при едновременното